Stoned in Paradise

Stoned in Paradise

Colourblind - Semaphore Bemutató

2024. április 28. - BEn

Pont egy hete írtam az ausztrál alter rock zenekar bemutatkozó EP-jéről (amit itten tudtok elolvasni), és most eljött az idő, hogy sikerült-e kijavítani azokat a hibákat, amik meggátolták őket abban, hogy egy kiemelkedő albumot készítsenek.

szinvak.jpg

Tovább

Elefánt - VAN HARAG Bemutató Mini#35

Az Elefánt az egyik kedvenc alter zenekarom, akik május harmadikán kiadják új albumukat SEMMI néven. Ehhez az első szingli a Van Harag. Ez a dal ha jól tudom, egy folytatása a 2019-es albumon lévő Nincs harag című daluknak. 

Szerintem jó lett a dal, pedig az újabb Elefánt dalok nem tetszettek, de ezt most sikerült eltalálni zeneileg is, hiszen Szendrői Csaba énekes szövegei mindig rohadt jók. Tehát a dal jó, igaz a refrénben lévő ének dallam egy kicsit Carson Coma-s lett, de mivel illik a dalhoz így nem zavar. 

Már eddig is nagyon vártam az albumot, de ez a dal miatt csak még jobban elkezdtem várni, mert úgy érzem a zenekar a legjobb formáját hozza, nem úgy mint az előző szingliken (ÉN, TÓ, Kár, a Kardhal mondjuk pont kivétel). Szóval már számolom a napokat jövőhét péntekig, mert lehet, hogy a SEMMI év albuma lesz nálam, de az biztos, hogy elég erős induló még így előre is. 

Hundred Sins, Kolibri, Co Lee - Zúgás Bemutató Mini#33

Mint minden más ember, én is szeretem, ha a kedvenc előadóim dolgoznak együtt, igaz, a két kedvenc zenekarom nem hiszem, hogy bármikor is dolgozna egymással, mert szerintem a Bring Me The Horizon sose hallott még az AWS-ről, de három kedvencem az itthoni könnyűzenei szcénából most csinált egy számot közösen. 

Aki nem ismerné őket, most bemutatom nekik. Hundred Sins egy producer/DJ, talán már a legnépszerűbb, de ha még nem is az, biztos, hogy az egyik legjobb és legegyedibb producer itthon, aki dolgozott már együtt Beton. Hofival, Miller Dáviddal, ajsa lunaval, és szinte ő indította el Azahriah karrierjét. Kolibri egy énekes-dalszerző, és sokáig kerestem a műfaját, de rájöttem, hogy a singer-songwriter az egy stílus is, és ebben alkot ő is. A szövegei rohadt jók, nagyon magába tudnak húzni, és már nagyon hiányzott, ugyanis éppen Ázsiát utazza körbe, így nem nagyon csinál dalokat. Co Lee pedig egy rapper, és közölük is az egyik legjobb. A flow-ja nagyon jó, a szövegei is, és nagyon jól választ maga mellé producereket. 

A dal egyértelmű módon rohadt jó lett, ez a három ember összetette a varázslatát, így nem is lehetett rossz, ami még jobbá teszi, hogy a végén az NLP-ből is ismert Fehér Hollót ráengedték a dalra, hogy csináljon valami metalosat bele, és ő csinált is, tőle megszokott szinte szintén kiemelkedőt. Igazából nem tudnék semmiféle kritikát felhozni ezzel a dallal kapcsolatban, ennek nyilván az is az oka, hogy elfogult vagyok felük kapcsolatban, és az is, hogy szerintem ők nem tudnak rossz zenét írni. 

Nem csak a zenészek kiemelkedőek, hanem a klip is zseniális, és innen is gratulálnék mindenkinek, aki dolgozott és szerepelt benne, mert ez a legjobb magyar klip valaha. Kolibri te pedig gyere haza. 

AWS - Senki nincs már ébren Bemutató Mini#32

Ma pont egy hete jelent meg az új AWS dal, a Senki nincs már ébren. A szám hozzá a szokásos minőséget, tehát rohadt jó. A refrén nagyon jóra sikerült, Tomi egy teljesen új hangját mutatja meg benne és ez is nagyon jól áll neki. A dal közepén az a blast beat-es megőrülés nagyon tetszett, vártam, hogy a breakdown is ilyen legyen, de sajnos nem lett. A szöveg mint mindig most is jó, de a legjobban a klip tetszik. Amióta Tomi az énekes a klipek olyan fejlődésnek indultak meg, hogy az valami csoda. Itt is nagyon szép a klip, de a benne lévő story is jó és fel van építve, és szerintem a színészi játék is kiemelkedő. 

Az új dal mellé megkaptuk az új lemez setlistjét és borítót is kaptunk, és egy pár új merchet is, de a legérdekesebb az egészben az, hogy csináltak egy társasjátékot is. Szerintem érdemes megnézni a webshopjukat, mert most igazán különleges dolgokat lehet ott találni. 

Innen szép nyerni - Május 10

  1. Fények nélkül
  2. Nincs árnyék
  3. Senki nincs már ébren
  4. Innen szép nyerni
  5. Legyen könnyebb
  6. Otthon
  7. Csend/élet
  8. Amíg ott lehet veled
  9. Kilépő
  10.  Odaát
  11. Ketten Képzeletben
  12. 2359

Architects - Curse Bemutató Mini#31

Óriási bombát robbantott az angol metalcore már-már legendái, ugyanis ezt a dalt, az Architects az ex-Bring Me The Horizon billentyűs Jordan Fish-el írták közösen. Ritka az olyan zenekar, akik kettő fő dalszerzőt is elvesztenek, ugye ebben az esetben az egyik az Tom Searle aki sajnálatos módon elhunyt, a másik pedig Josh Middleton, aki kilépett a zenekarból, de szinte nem is látszik meg rajtuk ezen emberek hiánya.

Nagyon nagy örömmel hallom, hogy az Architects kezd vissza térni a durvább irányzatba, és hanyagolják ezt az indusztriális vonalat, ami szerintem az egyik fő oka volt Josh Middleton távozásának, mert ő durvább zenét akart játszani, ezért amint kilépett megírták a Seeing Red-et, ami az elmúlt öt év legdurvább Architects dala.Most pedig a Curse-t hozták ki, amiben ugyanúgy megvannak a durva elemek, van egy jó refrén, és érezni benne a Jordan Fish mágiát, szóval minden megvan benne, hogy egy tökéletes dal legyen, és az is.

Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól Bemutató Mini#30

Az Esti Kornél számomra egy olyan zenekar, akiket szeretek, de magamtól elég ritkán hallgatom, de amikor kihoznak egy új dalt, mindig újra rájuk kattanok, és ez addig tart, amíg ki nem adják az új albumot. Azt még meghallgatom egy párszor, aztán újra elteszem őket későbbre. Most is ez történt, már elkezdtem vissza hallgatni a korábbi dalokat, albumokat még nem. 

Mint minden Esti Kornél dal, ez is csodálatos. Nagyon nehéz témáról szól, emészthetően előadva. A dal amúgy nem változtat semmit a zenekartól megszokott műfajától, mert ebben most nincsen szinti, hanem ha jól hallottam, vissza tértek a három gitáros felálláshoz, ami nekem nagyon tetszik. A dalhoz készült klip is jó lett, és tökéletesen tükrözi a szöveg témáját. 

GreatEscape - Nem érlek el (Live) Bemutató Mini#29

Bármit kiad a GreatEscape, én úgy érzem, arról nekem kötelező írnom. Egyszerűen annyira megszerettem azt a zenekart mostanában, hogy szinte ők voltak az egyetlen biztos dolog a blog életében, mert mostanában annyira nem volt kedvem írni, hogy még azon is elgondolkodtam, hogy abba hagyom, de aztán múlt hét vasárnap kijött ez a dal (vagyis a dalnak az elő verziója), és egyből tudtam, hogy ez fogja meghozni az íráshoz, és meg is hozta, mert a hét elejétől már újra vannak írások.

 Mivel nem új dalról beszélünk, így nem kell bemutatni, de ami érdekes veée kapcsolatban, hogy a stúdió változata nem annyira jött be, bár jó volt úgy is, de így élőben rohadt jó volt, és bebizonyosodott bennem, hogy nekem őket egyszer látnom kell élőben, így üzenném a zenekarnak, hogy ősszel jöhetnének Tatabánya felé koncertezni:)

 

Future Palace - Uncontrolled Bemutató Mini#28

Kijött egy új dal az egyik kedvenc kiadóm, az Arising Empire-nél lévő egyik kedvenc zenekaromtól, a Future Palace-tól. Úgy érzem, hogy szinte kötelező erről írnom, szóval ezt meg is teszem. 

A dal nem nagyon változtatott a zenekartól megszokott stílus elemektől, tehát maradt modern metal, csak egy kicsivel kevesebb volt itt az ének mint szokott, és több a hörgés, és olyan hörgések voltak itt, amik eddig Maria Lessing énekesnőtől eddig nem is hallgattunk. 

Ugyanúgy mint az összes daluk, ez is rohadt jó lett, a hozzá készült klip is tetszik, és remélem, hogy az Imminence és a LANDMVRKS után ők lesznek a következő befutott zenekar ennél a kiadónál, nem mintha most kicsik lennének, de az előbbi két zenekarnál érezhető, hogy a következő album után jön a nagy kiadós szerződés, és remélem, hogy a Future Palace is nem sokára eléri ezt a szintet.

2024-es Eurovízió ranglista!

 

Hiába arra akartam fel húzni a blogot, hogy a metalhead-é válásom történetét mutassa be, egy kicsit több mint egy év után rákellett jönnöm, hogy ez nem fog sikerülni, mert nem akarok metalhead lenni. Így is a metal szerelmese maradok, de az egész zenei színteret leakarom fedni. Ezért gondoltam jó ötletnek, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál dalait rangsoroló cikk lesz az első írás ebben az "új érában", mert itt is megtalálható nagyon sok fajta dal. Kezdjünk is bele!

Tovább
süti beállítások módosítása