Stoned in Paradise

Stoned in Paradise

Brutus - Unison Life Album Bemutató

2024. június 19. - BEn

Mint már a hétfői insta storymban is említettem (aki még nem követ az kövessen be itt:https://www.instagram.com/stonedinparadise666/), mostanában sok cikk jön, mert augusztusban megint egyetlen egy cikken fogok dolgozni, mint ugye tavaly a kifejezetten nagy sikerű Metallica életút cikkemen. Az első cikk a nyár elejei rohanásban arról zenekarról fog szólni, akiket mostanában nem lehet kiűzni a YouTube Music előzményeimből, szinte állandóan őket hallgatom. Ők pedig nem mások, mint a belga Brutus. 

brrrrrrrrrrrrrutus.jpg

Van egy pár különlegesség a zenekarral kapcsolatban, de a legnagyobb érdekesség bennük, hogy az énekesnő Stefanie Mannaerts a dobos is, de a legdurvább benne, hogy élőben is lehoz mindent, pedig vannak elég nehéz dob témák, és nagy éneklések is. 

Nagyon nehéz róluk megmondani, hogy milyen stílusban is alkotnak ők, hiszen nagyon különböző zenekarokból jöttek össze, de muzsikájuk blast beatek és tremolók személyében tartalmaz black metal elemeket, van benne alternatív/post rock hatás, néha vannak a dalokban hardcore-os részek is és egy kicsi progresszív rock is érezhető rajtuk, tehát elég széles zenei palettáról lehet válogatni, de szerintem a post-metal vagy az alternatív metal a rájuk legjobban illő műfaj. 

Dalok terén nagyon nehezen tudom eldönteni, hogy melyikek a kedvenceim, hiszen mindegyikben van egy megjegyezhető dolog, és azt most külön kiemelném, hogy Stefanie-nek nincs túl sok hangja, de azt rohadt jól használja és olyan dallamokat ír, amik a fejedbe maradnak minimum két napig, de Stijn Vanhoegaerden gitár munkáját is kiemelném, mert az ő tremolói is nagyon jókor szoktak jönni, és néha azok egy dal csúcspontjai. Visszatérve a dalokra, a kedvenceimként talán a Victoria-t, a What Have We Done-t, a Dust-ot, a Brave-et és a Liar-t  tudnám kiemelni, de a Chainlife és a Dreamlife is nagyon erős dalok. Mivel ez hét dal, és összesen tíz dal van rajta, megemlítem azt a többi hármat is. A Miles Away egy tök jó intro szerű dal, de a Storm és a Desert Rain kettőse nekem nem annyira átütő, mint az összes többi. 

A zenekar bejelentette, hogy November 21-én fogják az utolsó koncertjüket adni ami ehhez az albumhoz tartozó turné része volt, és utána elkezdik írni a következőt, amit én már rohadtul várok, és nagyon remélem, hogy minél hamarabb jönni fog, mert már ki vagyok éhezve rá. A következő cikk valószínű WXLFLESS új albumáról fog szólni, de még az is lehet, hogy az új AWS-ről, még nem tudom, de az biztos, hogy péntekre készen lesz. Addig is hallgassatok sok Brutus-t!

teisfilyam.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stonedinparadise.blog.hu/api/trackback/id/tr4218429827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása