Stoned in Paradise

Stoned in Paradise

Radiohead - Pablo Honey Album Bemutató

2024. május 13. - BEn

Egy elég hosszú cikk sorozatnak nézek elébe, ahol az összes Radiohead albumról írni fogok. Hetente fognak megjelenni, és mivel kilenc albumuk van, így kilenc hétig fog tartani. Kezdjük is bele!

mezes_pabloo.jpg

 Ez egyértelműen nem az a Radiohead album, ami miatt ennyire tisztelik és szeretik őket. Itt még mondhatni sablonos brit alternatív rockot játszottak, ami akkor amúgy is volt elég, de emellett még érezhetőek voltak a The Smiths és a The Cure hatásai is, akiket az egyik legnagyobb inspirációjuknak neveztek meg a tagok. Itt is volt már egy dal, ami előrre mutató volt a Blow Out személyében, ami szerintem egyértelműen az album legjobb dala. Ebben a dalban már fellelhetőek voltak azok a zenei irányzatok amik később rájuk jellemző volt, 

Az album leghíresebb dala egyértelműen a Creep. Ez az a Radiohead dal, amit mindenki ismer, ami nem is baj, mert egy jó dal, de szerintem már nagyon túl játszott, és már unom. Szerintem jó dal még az Anyone Can Play Guitar és a Stop Whispering is, de igazából bármelyik kettőt is írhattam volna ide, mert az összes jó, csak semmilyen szinten nem érdekes vagy kiemelkedő. Egyik dalt se jut eszembe meghallgatni, kivéve a Blow Out-ot, mert abba van valami, ami megfog. A többit már hallottam más zenekaroktól, sőt még magyarul is. 

unnamed.jpg 

Sajnos ez elég rövid lett, de nem tudok mit mondani róla. Átlagos és elcsépelt, de hát nem lehet elsőre tökéletes zenét csinálni. A héten amúgy még reményeim szerint jönni fog egy másik album bemutató is, ami egy múltheti megjelenésről fog szólni, szóval olyan aktuális leszek, mint még szerintem soha. 

sip.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://stonedinparadise.blog.hu/api/trackback/id/tr10018401253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása