Stoned in Paradise

Stoned in Paradise

Colourblind - Semaphore Bemutató

2024. április 28. - BEn

Pont egy hete írtam az ausztrál alter rock zenekar bemutatkozó EP-jéről (amit itten tudtok elolvasni), és most eljött az idő, hogy sikerült-e kijavítani azokat a hibákat, amik meggátolták őket abban, hogy egy kiemelkedő albumot készítsenek.

szinvak.jpg

Igaz, előző róluk szóló cikkemben bevallottam, hogy a kedvenc ausztrál zenekarom, de azt be kell látni, hogy nem kiemelkedő a zenéjük. Nem egyedi a zenéjük, és a többi ausztrál zenekar akiket szeretek minden téren előre mutatóbbak mint ők, de én mégis a Colourblind muzsikáját hallgatom a legszívesebben. Ez nyilván annak is köszönhető, hogy az ő dalaik a legegyszerűbbek és simán elmennek a háttérben is, de azért van bennük annyi, hogy ne csak erre legyen jó. Tehát azért lehet őket ennyire szeretni, mert egyszerűek, de nem egysíkúak, és egyszerűen jól esik hallgatni a zenéjüket, ami fura, mert nem túl vidámak. 

A zenéjük egy pöppet letisztultabb lett a bemutatkozó anyaghoz képest, ami sokat nem változtatott rajta, ez igazából csak a hallgathatóságon segített, ami azért eddig se volt alacsony szinten. Az énekes pedig még mindig egy sztár alak ebben az alter/indie körben, igaz ők szerintem sose lesznek azok, de tehetség alapján még akár lehetnének is azok. Ha már az énekest meg említettem azt ki kell emelni, hogy a hörgésekben szerintem fejlődött, hiába ordibál kevesebbet, azt sokkal magasabb szinten teszi, ami tök jó. 

Ezen az EP-n nem robbant fel egyik dal se annyira, mint az előzőn az Entice Me, a legnagyobb számot a Soak hozta, őt 61 ezren hallgatták meg Spotify-n, ami egy random ausztrál alter rock zenekarhoz képest még mindig egy szép szám, a kedvenc dalaim a Swing Me Off My Feet és a címadó Semaphore, de a Let It Slip is jó, főleg az az ordítás a dal vége felé, de a I Guess That's It is jó, és tök jó, hogy felváltva énekel az énekes és a basszeros lány, ő énekelhetne többet is. 

Sajnos nem sikerült áttörni azt a szintet amit én jósoltam nekik, de ez még mindig csak egy EP, majd az albummal sikerül remélem. Igaz, már nem mondható rájuk az, hogy fiatalok még van idejük, mert már 2017 óta működnek, és 3 év múlva már tíz évesek lesznek. Remélem akkora már kijön egy albumuk. 

semaphore.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://stonedinparadise.blog.hu/api/trackback/id/tr7818391849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása