Stoned in Paradise

Stoned in Paradise

Colourblind - Move Like You Bemutató

2024. április 21. - BEn

Az ausztrál zenekart nagyon sokáig tartogattam magamnak, de úgy érzem, hogy most jött el az idő ahhoz, hogy tegyek egy nagyobb lépést afelé, hogy a környezetemben többen megismerjék, mert szerintem rohadt jók, és az egyik kedvenc ausztrál zenekarommá nőték ki magukat az évek alatt. 

Tovább

AWS - Senki nincs már ébren Bemutató Mini#32

Ma pont egy hete jelent meg az új AWS dal, a Senki nincs már ébren. A szám hozzá a szokásos minőséget, tehát rohadt jó. A refrén nagyon jóra sikerült, Tomi egy teljesen új hangját mutatja meg benne és ez is nagyon jól áll neki. A dal közepén az a blast beat-es megőrülés nagyon tetszett, vártam, hogy a breakdown is ilyen legyen, de sajnos nem lett. A szöveg mint mindig most is jó, de a legjobban a klip tetszik. Amióta Tomi az énekes a klipek olyan fejlődésnek indultak meg, hogy az valami csoda. Itt is nagyon szép a klip, de a benne lévő story is jó és fel van építve, és szerintem a színészi játék is kiemelkedő. 

Az új dal mellé megkaptuk az új lemez setlistjét és borítót is kaptunk, és egy pár új merchet is, de a legérdekesebb az egészben az, hogy csináltak egy társasjátékot is. Szerintem érdemes megnézni a webshopjukat, mert most igazán különleges dolgokat lehet ott találni. 

Innen szép nyerni - Május 10

  1. Fények nélkül
  2. Nincs árnyék
  3. Senki nincs már ébren
  4. Innen szép nyerni
  5. Legyen könnyebb
  6. Otthon
  7. Csend/élet
  8. Amíg ott lehet veled
  9. Kilépő
  10.  Odaát
  11. Ketten Képzeletben
  12. 2359

Architects - Curse Bemutató Mini#31

Óriási bombát robbantott az angol metalcore már-már legendái, ugyanis ezt a dalt, az Architects az ex-Bring Me The Horizon billentyűs Jordan Fish-el írták közösen. Ritka az olyan zenekar, akik kettő fő dalszerzőt is elvesztenek, ugye ebben az esetben az egyik az Tom Searle aki sajnálatos módon elhunyt, a másik pedig Josh Middleton, aki kilépett a zenekarból, de szinte nem is látszik meg rajtuk ezen emberek hiánya.

Nagyon nagy örömmel hallom, hogy az Architects kezd vissza térni a durvább irányzatba, és hanyagolják ezt az indusztriális vonalat, ami szerintem az egyik fő oka volt Josh Middleton távozásának, mert ő durvább zenét akart játszani, ezért amint kilépett megírták a Seeing Red-et, ami az elmúlt öt év legdurvább Architects dala.Most pedig a Curse-t hozták ki, amiben ugyanúgy megvannak a durva elemek, van egy jó refrén, és érezni benne a Jordan Fish mágiát, szóval minden megvan benne, hogy egy tökéletes dal legyen, és az is.

Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól Bemutató Mini#30

Az Esti Kornél számomra egy olyan zenekar, akiket szeretek, de magamtól elég ritkán hallgatom, de amikor kihoznak egy új dalt, mindig újra rájuk kattanok, és ez addig tart, amíg ki nem adják az új albumot. Azt még meghallgatom egy párszor, aztán újra elteszem őket későbbre. Most is ez történt, már elkezdtem vissza hallgatni a korábbi dalokat, albumokat még nem. 

Mint minden Esti Kornél dal, ez is csodálatos. Nagyon nehéz témáról szól, emészthetően előadva. A dal amúgy nem változtat semmit a zenekartól megszokott műfajától, mert ebben most nincsen szinti, hanem ha jól hallottam, vissza tértek a három gitáros felálláshoz, ami nekem nagyon tetszik. A dalhoz készült klip is jó lett, és tökéletesen tükrözi a szöveg témáját. 

GreatEscape - Nem érlek el (Live) Bemutató Mini#29

Bármit kiad a GreatEscape, én úgy érzem, arról nekem kötelező írnom. Egyszerűen annyira megszerettem azt a zenekart mostanában, hogy szinte ők voltak az egyetlen biztos dolog a blog életében, mert mostanában annyira nem volt kedvem írni, hogy még azon is elgondolkodtam, hogy abba hagyom, de aztán múlt hét vasárnap kijött ez a dal (vagyis a dalnak az elő verziója), és egyből tudtam, hogy ez fogja meghozni az íráshoz, és meg is hozta, mert a hét elejétől már újra vannak írások.

 Mivel nem új dalról beszélünk, így nem kell bemutatni, de ami érdekes veée kapcsolatban, hogy a stúdió változata nem annyira jött be, bár jó volt úgy is, de így élőben rohadt jó volt, és bebizonyosodott bennem, hogy nekem őket egyszer látnom kell élőben, így üzenném a zenekarnak, hogy ősszel jöhetnének Tatabánya felé koncertezni:)

 

Future Palace - Uncontrolled Bemutató Mini#28

Kijött egy új dal az egyik kedvenc kiadóm, az Arising Empire-nél lévő egyik kedvenc zenekaromtól, a Future Palace-tól. Úgy érzem, hogy szinte kötelező erről írnom, szóval ezt meg is teszem. 

A dal nem nagyon változtatott a zenekartól megszokott stílus elemektől, tehát maradt modern metal, csak egy kicsivel kevesebb volt itt az ének mint szokott, és több a hörgés, és olyan hörgések voltak itt, amik eddig Maria Lessing énekesnőtől eddig nem is hallgattunk. 

Ugyanúgy mint az összes daluk, ez is rohadt jó lett, a hozzá készült klip is tetszik, és remélem, hogy az Imminence és a LANDMVRKS után ők lesznek a következő befutott zenekar ennél a kiadónál, nem mintha most kicsik lennének, de az előbbi két zenekarnál érezhető, hogy a következő album után jön a nagy kiadós szerződés, és remélem, hogy a Future Palace is nem sokára eléri ezt a szintet.

2024-es Eurovízió ranglista!

 

Hiába arra akartam fel húzni a blogot, hogy a metalhead-é válásom történetét mutassa be, egy kicsit több mint egy év után rákellett jönnöm, hogy ez nem fog sikerülni, mert nem akarok metalhead lenni. Így is a metal szerelmese maradok, de az egész zenei színteret leakarom fedni. Ezért gondoltam jó ötletnek, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál dalait rangsoroló cikk lesz az első írás ebben az "új érában", mert itt is megtalálható nagyon sok fajta dal. Kezdjünk is bele!

Tovább

ajsa luna feat. Beatrick - Maszkulin Bemutató Mini#27

Majd a következő hosszabb cikkemben kifejtem, hogy miért nem szeretnék csak metal/rock/punk zenékkel foglalkozni, ez legyen egy előlege annak a "monológnak". 

Aki nem ismerné ezt a két előadót, bemutatom nekik röviden. ajsa luna a szerintem egyik legtehetségesebb magyar női pop előadó, ezt mutatja az is, hogy 2023-ban ő kapta az MTV EMA díjat. Tehát nem csak tehetséges, hanem már most is tett le valamit az asztalra. Igaz, nekem az az albuma, ami miatt megkaphatta ezt a díjat, nem tetszett, de a közreműködései rohadt jók, mind Hundred Sins zenéiben, és Beton. Hofi Playbánia albumán ő okozta a legjobb pillanatot nekem a Tiszalökön nyújtott teljesítményével.

Beatrick pedig egy producer, ő is dolgozott már Beton. Hofi-val, de emellett még Miller Dáviddal és Co Lee-vel vannak még közös zenéi, és szeritnem egy pár éven belül ő lesz Magyarország legnagyobb producere. Ja, amúgy ő dolgozott az előbb említett Tiszalök című számon, tehát a közös munka eredményét már előre meglehetett mondani, hogy rohadt jó lesz.

És az is lett. Nagyon jó ez a dal, a refrén egyszerűen bent maradt a fejembe, és három napja nem alszom miatta, mert állandóan az megy a fejembe. A klip is tetszik, de ajsa klipjei álltalában mindig kiemelkedőek, ahogy ez is. De azért tetszik kifejezetten ez a dal, mert kettő jövőbeli itthoni pop ikon közreműködése ez, mielőtt még azok lennének, és amikor kb. tíz év múlva azok is lesznek én majd elő állok, hogy én még 15 évesen megmondtam, hogy ezek ketten lefogják uralni az egész hazai mainstream szcénát. Ha meg nem, akkor mondhatom, hogy fiatal voltam és hülye. Szóval nekem ez egy win-win szitu, remélem nekik is az lesz. 

AWS - Fények Nélkül Bemutató Mini#26

A hétvégén jött ki új AWS, Ankor, Thornhill és Slaughter to Prevail dal is, sőt még egy Bruce Dickinson szóló lemez is. De mivel én nagyban német témazáróra készültem/készülök így csak egyről tudok írni a hétvégén kijött anyagok közül, és aki egy kicsit is ismeri a blog történetét, az nem lepődött meg, hogy az AWS nótáról fogok írni, mivel a kedvenc zenekarom. 

A Fények Nélkül már a negyedik dal Stefán Tomival, és egyre jobbak. Már elérte azt, hogy ne is gondoljak arra, hogy Örssel jobb volt-e a zenekar, hanem csak simán tudom élvezni azt amit csinálnak Tomival. Mióta koncerten is láttam őket, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy Tomi a tartó rúdon lóg és úgy ordibál, azóta engem 100%-ig megvett ez a csávó és egyre feljebb mászik a kedvenc énekeseim listáján. 

A dal ugyanolyan mint a többi, tehát rohadt jó. Nyilván más mint a többi dal, az előbbi mondat a szám minőségére utalt. A refrén hatalmas, és tetszik, hogy a refrén közepén van egy sor durva vokál. És ez a refrén is bebizonyította, hogy Tominak nagyon jó dallamérzéke van. 

Eddig bírtam, beszélni kell a klipről. Mert rohadt jó lett. Szerintem nagyon egyedi és ötletes volt ez a VR-ban felvett videó, én  nem emlékszem arra, hogy Magyarországon lett volna ilyen klip. És annyira jó lett, hogy elsőre a zenére nem is tudtam figyelni. Ezért megkellett hallgatni egy párszor, hogy össze álljon a teljes dal, mert a videó mindig elvonta a figyelmem. Így ezt a dalt hallgattam meg a legtöbbször mielőtt cikk született volna belőle. (meg nyilván ezért mert már majdnem egy hete kint van)

A következő infó nem lesz a dalhoz kapcsolódó dolog, de van a blognak egy Instagram oldala is (amit ha még nem követnél ITT megtudod tenni), ahol szeretnék elindítani egy A Nap Dala dolgot, ahová minden nap kifogok tenni egy dalt, amit aznap hallgattam. Így ott is aktív leszek, bár a cikkek hírét oda is kiszoktam tenni, de így lesz valami ami miatt meg is éri követni az oldalt. Szóval aki akarja kövesse be az oldalt és nézzétek meg mi a nap dala, és ha akartok még üzenetben zenkarokat is ajánlhattok. Na pá!

 

Knocked Loose - Blinding Faith Bemutató Mini#25

Új dalt, album borítót, tracklistet és album címet mutattak be a modern hardcore koronázatlan királyai. Mind a négy elég ütősre sikerült szerintem, szóval ezt a megjelenést is nagyon el kezdtem várni. 

Az új album címe You Won't Go Before You're Supposed To lesz és május tizedikén jelenik meg és tíz dal lesz rajta. Az album borító szerintem egyszerű, de nagyszerű, egy óriási világító kereszt és szinte ennyi. Ennél nem is kell több szerintem. Így tökéletes. A tracklist-ben is vannak érdekes dolgok, főleg a közreműködők. Az egyik Chris Motionless lesz a Motionless in White énekese. Ez ugye azért érdekes, mert már volt nekik egy közös daluk, csak pont fordítva, mert nem ő jött ide vendégeskedni, hanem Bryan Garris volt a MIW vendége. A másik pedig Poppy lesz, aki ugye nagyon nem a Knocked Loose világa, de szerintem működhet ez is.

You Won't Go Before You're Supposed To - Május 10
knocked_loose.jpg

  • Thirst 
  • Piece By Piece 
  • Suffocate (Feat. Poppy)
  • Don't Reach For Me
  • Moss Covers All
  • Take Me Home
  • Slaughterhouse 2 (feat. Chris Motionless)
  • The Calm That Keeps You Awake
  • Blinding Faith
  • Sit & Mourn

 

A kiadott dal, a Blinding Faith nagyon ütős lett, a zenekartól megszokott módon iszonyatosan durva és zajos lett. Reggel kávé helyett tökéletes, engem is úgy felpörgetett, hogy ma reggel busz helyett futva mentem a két várossal arrébb lévő iskolámba, és nem hogy nem késtem el, hanem nyitásra oda értem. Ez a történet nyilván nem igaz, de a dal tényleg jó, ti is hallgassátok meg, mert megéri.

süti beállítások módosítása